Beginselen van linkbuilding

Gepubliceerd op: 19 december 2022
linkbuilding strategie

Backlinks zijn een must-have om jouw online zichtbaarheid te verbeteren, meer webverkeer te genereren en jouw website bovenaan de zoekresultaten van zoekmachines te plaatsen. Kortom, backlinks komen goed van pas wanneer je de autoriteit van je website wilt vergroten in de ogen van zoekmachinegiganten als Google.

Zoekmachines ontdekken nieuwe inhoud via links en gebruiken deze ook als parameter om de kwaliteit van de inhoud te bepalen.

 

Hoe werkt dat?

Google beschouwt een backlink van hoge kwaliteit als een blijk van vertrouwen die getuigt hoe waardevol de inhoud is. Dat gezegd hebbende, is het geen verrassing dat linkbuilding een van de cruciale factoren voor de ranking van zoekmachines blijft.

Een gerichte linkbuilding strategie maakt het vaak makkelijker en linkbuilding is geen uitzondering.

Het maakt niet uit of je een beginner of een professional bent, je hebt een definitieve strategie nodig om het meeste uit linkbuilding te halen. Als dat niet het geval is, kunnen jouw inspanningen voor het opbouwen van links tevergeefs zijn.

 

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van links van een of meer websites naar jouw eigen website. Deze links helpen gebruikers van de ene webpagina naar de andere te navigeren om toegang te krijgen tot meer informatie die relevant is voor hun zoekopdracht op internet.

Wat zoekmachines betreft, maken links plaats voor de bots om webpagina’s te crawlen, indexeren en rangschikken.

 

Waarom is linkbuilding belangrijk voor SEO?

Linkbuilding is een van de krachtigste manieren om websites met een hoge autoriteit en niche-specifieke websites te laten instaan ​​voor jouw site.

Terwijl je backlinks verwerft, bouw je een profiel op. Op basis van het linkprofiel dat je maakt, kan jouw website hogere rankings behalen. Linkbuilding is, ondanks alle geruchten, iets dat je niet over het hoofd kunt zien bij het optimaliseren van je website voor SEO.

 

Page Rank

Wanneer je gerichte en oprechte inspanningen levert voor linkbuilding, wordt dit beloond met langdurige resultaten. Dat is de kern ervan. Het concept van links is essentieel voor hoe Google Zoeken werkt. De oprichters, Larry Page en Sergey Brin, bedachten het prachtige concept van PageRank.

Het PageRank-algoritme helpt Google nieuwe pagina’s te identificeren en ze te rangschikken op basis van kwaliteitssignalen. Dit betekent dus dat het kernalgoritme van Google backlinks als een van de belangrijkste factoren beschouwt en het negeren ervan kan de groei van een website tot stilstand brengen.

 

Links aanvragen

Wil je vanaf een specifieke website teruglinken naar jouw website? Het beste kun je de website-eigenaar om een ​​backlink vragen. Je moet er echter voor zorgen dat teruglinken naar de website jou voordelen oplevert in termen van webverkeer en autoriteit.

 

Links verkrijgen

Links verkrijgen gebeurt wanneer andere website-eigenaren teruglinken naar jouw website zonder dat jij contact met hen opneemt over backlinks. Dit gebeurt vaak wanneer je hoogwaardige, gebruikersvriendelijke inhoud op jouw website plaatst die jouw doelgroep en branche-experts nuttig vinden.

Meer lezen?